Stil poznatih

STIL POZNATIH: U svojim pedesetim je internetska kraljica beskonačnog stila

Čak i ako ne znate za ime Griš Ganem, verovatno znate njeno lice – i njenu odeću. Ova 56-godišnja bivša mikrobiološkinja očarala je brendove, fotografe uličnog stila i otprilike pola miliona pratilaca na Instagramu svojim drskim srebrnom bob frizurom i profesionalnim pozama. Na društvenim mrežama, Ganem je postala sinonim za stil bez starosti, a njen rastući profil služi kao odgovor na staru  pretpostavku da se žene ne trude oko oblačenja kada napune 50.

Razlika između odeće koju je nosila u svojim 30-im i onom sada, kako kaže Griš „nije tako drastična“.

„Uvek sam volela smele boje i drugačiji dizajn,“ kaže Ganem, koja na sebi u tom trenutku nosi Dolce & Gabbana odelo sa leopard printom. Ako ništa drugo, kaže, samouverenija je nego ikada u svojim pedesetim. „Još uvek sam radoznala i avanturistična kada su u pitanju novi trendovi.”  

Za Ganem, koja među stvarima koje bi spasila od požara navodi kožni kaput, njenu omiljenu Bottega torbu i Levi’s koje je imala od svojih 20-ih godina.

Upitana koji savet bi dala ženama koje se bore sa tim da održe samopouzdanje u srednjim godinama, Ganem kaže da je važno da se i dalje zabavljaju sa odećom. „Preporučila bih im da se usredsrede na sebe i da ne dozvole da mišljenje društva promeni način na koji se oblače. Moje pravilo stila se odnosi na žene u svakoj fazi života: kupujte komad ne zato što vam neko kaže da je to trend sezone, već zato što se osećate osnaženo. Odeća treba da učini da se osećate lepše. Oni treba da vam daju snagu i radost.”

Pogledajte neke od njenih modnih kombinacija.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *